Пређи на главни садржај

Угледни час француског језика и критички осврт


     Да би били у могућности да користите “Lyrics training“, наоружајте се стрпљењем које ће вам помоћи да у школи у којој радите пронађете техничке услове који вас у једном тренутку неће издати. Када овај нужан и неопходан услов задовољите, можете се препустити чарима овог интересантног веб алата који може бити изузетно користан ученицима и приликом самосталног учења – усклађен са интересовањима и увек актуелан. Наравно, избор песама на енглеском језику је најразноврснији, али и на осталих 11 језика које можете наћи на овом сајту, а међу којим су сви језици који се у нашим школама изучавају, ћете пронаћи велики број песама различитих жанрова. Не само што можете да изаберете музички правац који би да користите на часу, већ можете и прилагодити ниво његовог познавања ученицима, као и број речи које ваши ђаци треба да одреде. На сајту се могу наћи и други популарни француски извођачи, чије песме можете искористити да учините своје часове занимљивијим.

     Да је то било могуће у време када сам ја учила француски, знам да би гледали спот Celine Dion у чијем наслову песме „Pour que tu m`aimes encore“ je онај тешко схватљиви субжонтив, aли данас је то Мaitre Gims са својим много једноставнијoм koнструкцијом „Est-ce que tu m`aimes?“
     Ми, тј. наставница француског језика Радмила и ја, смо се ослониле само на ову песму, али уколико желите да час учините динамичнијим комбинујте неколико песама или издвојите двадесетак минута часа само за овај програм како би, нпр. код деце утврдили вокабулар или познавање времена. Понудите деци могућност да раде самостално или у пару или чак можете организовати и проверу знања користећи “Lyrisc training“, a ученику изузетних постигнућа дати да одговоре других ученика обележава на компјутеру. Уколико све не функционише савршено (тј. нешто заблокира), не дозволите да то поквари игру! Важно је да сте децу упознали са овим изврсним дидактичким средством и учењу страног језика дали нову димензију и структуру.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Први дан мобилности

Данас је први дан обуке наших наставника у Фиренци. Уводне активности су обухватиле упознавање са циљевима и садржајем курсева и међусобно упознавање учесника. Поред наставника из Србије учествују и наставници из великог броја европских земаља: Румуније, Естоније, Немачке, Хрватске,Мађарске..... Ово ће бити прилика не само за учење, него и за упознавање и размену искустава са колегама широм Европе.


Евалуација - евалуациони упитници

Драги наставници, родитељи и ученици,
Желели бисмо да проверимо колико су активности реализоване током трајања пројекта имале утицаја на унапређење наставе, ангажованост ученика и њихова постигнућа.
Молимо вас да изразите своје мишљење о пројекту одговарајући на питања из приложених упитника.
Анализа резултата показаће колико је реализација пројекта била оправдана и узеће се у обзир при планирању будућих активности.
Хвала.

УПИТНИК ЗА УЧЕНИКЕ
УПИТНИК ЗА НАСТАВНИКЕ
УПИТНИК ЗА РОДИТЕЉЕ


ТВ Пожега: прилог о пројекту

Прилог о нашем пројекту у емисији Телевизије Пожега 26. 6. 2018. године:
via ytCropper

Целу емисију можете погледати на следећем линку:  https://youtu.be/LtSNFJQr_E4